Boost je lijf met zuur

Het element HOUT mogen we niet laten eindigen zonder het te hebben over het kenmerk ZUUR.
Als je zuur hoort, waaraan denk je dan?

Sommigen zullen spontaan denken aan een Napoleon snoepje maar ik heb het meer over de gezonde dingen zoals citroen, limoen, natuurlijke azijnsoorten bv. appelazijn, balsamico, …
Voedingswaren met een zuur karakter geven een boost aan het metabolisme en zorgen voor een ondersteunende werking van de leverenergie.

My old time favorite is zonder twijfel rabarber! Oh wat hou ik van de sensatie in mijn mond telkens ik mijn crunch van rabarber en appel klaarmaak.
De combinatie van het zure van de rabarber en het zoete van de appel is een match made in heaven.
Het liefst van al maak ik ze klaar voor mijn gasten, omdat ik ervan hou om te verwennen met pure en eerlijke voeding, maar afgelopen week maakte ik 4 potjes voor mezelf... 🤭
Wat heb ik genoten van deze smaakbom:

Crunch van rabarber en appel – 4 personen

1 rabarber in dunne schijfjes
1 appel in kleine blokjes
½  kop havervlokken
½ kop speltmeel (of tarwemeel 70%)
Snuifje ongeraffineerd zee zout
Zeste van ½ bio citroen
¼ kop olijf- of maiskiem olie
½ kop rijststroop

Meng de rabarber en de appel en verdeel over 4 potjes
Meng de droge ingrediënten in een kom.
Voeg de olie en de stroop eraan toe en roer goed om
Bedek de potjes met een laagje crunch
Bak in een voorverwarmde oven (180°) gedurende 30min

TIP: Zuur helpt om ons te ontdoen van overdaad. Voeg daarom aan al jouw gerechten een sprankeltje zuur toe en kies bij zware gerechten voor de zeste van citroen: dit helpt jouw gerecht beter te verteren.

Geniet ervan! 😋

Newsletter

katty@w-eten.be


0474/466343