Puree van pompoen met spruitjes

Puree van pompoen met spruitjes

Met pompoen heb je de uitgelezen bondgenoot in huis wanneer je een heerlijke, kleurrijke en voedzame puree wil bereiden. In combinatie met pittig gekruide spruitjes tover je in no time een hartverwarmend winters gerecht op tafel! 

Spruitjes zijn een echte superfood van eigen bodem. Door hun hoog vitamine C gehalte is het de perfécte groente om zowel jouw energiepeil als jouw weerstand te verhogen. Wist je trouwens dat spruiten zich het best laten oogsten nadat ze enkele dagen vorst hebben gehad? Door de koude stijgt het suikergehalte in de groente waardoor deze lekkerder smaken. 

Inzetten op oven- en stoofschotels is een heel goed idee in de winter, jouw lichaam én jouw mind zullen je dankbaar zijn met de warmte die dit voedsel met zich meebrengt.

Ingrediënten (4pers):
1 kleine oranje of groene pompoen
500gr spruiten
Verse gember
Handjevol pompoen- en/of zonnebloempitjes
Olijfolie
Ghee
Mirin (zoete keukenrijstwijn)
Peper
Himalayazout
Curry 

Bereiding:
Was en/of schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes.
Kook de stukken in een kookpot met een bodem water, voeg een snuifje zout en een scheutje mirin toe.
Als de pompoen gaar is, stamp deze fijn.
Kruid naar smaak.

Was de spruitjes en snij ze doormidden.
Laat ze gaar worden in een kookpot met water. Voeg een schijfje verse gember toe, dit zorgt ervoor dat je de spruitjes beter kan verteren. Wist je trouwens dat gember een super krachtig medicinaal kruid is, dat helpt om bepaalde voeding gemakkelijk verteerbaar te maken, zoals kolen, linzen, bonen… .Probeer maar! ๐Ÿ˜‰
Bak op in olijfolie of ghee, voeg curry en zwarte peper toe naar wens. 

Gril de pompoenpitjes en/of zonnebloempitjes in een droge pan (let wel op dat je ze niet laat aanbakken).

Serveer de pompoenpuree met de spruitjes erbovenop en werk af met de pitjes.

Smakelijk!
 

 

 

 

Newsletter

katty@w-eten.be


0474/466343